Startlocaties Amsterdam

Instant Loneliness is het slotdeel van een muzikaal drieluik (Instant Happiness, Instant Love en Instant Loneliness) door Cello Octet Amsterdam en muziektheatergezelschap Via Berlin.
Instant Loneliness bestaat uit drie delen. In het eerste deel doorlopen de toeschouwers een parcours dat hen via een route door de stad naar het theater brengt. De wandeling duurt circa 30 minuten. Tijdens de wandeling wordt het publiek begeleid door bewoners die de stad goed kennen.

Startlocaties
Voor de wandelingen wordt het publiek verdeeld in groepen en startlocaties. Op elke locatie starten een, twee of (maximaal) drie groepen van (maximaal) 25 bezoekers. Zij krijgen op de startlocatie een koptelefoon voor de muziek en uitleg over de voorstelling. Daarna nemen de gidsen ze mee op de route.
Vanuit elke startlocatie beginnen dus 25, 50 of (maximaal) 75 bezoekers en hun gidsen aan de wandeling. De wandelroutes zijn vooraf gemaakt en sluiten met de startlocatie aan bij het thema van de voorstelling (Instant Loneliness – eenzaamheid).

Wat betekent het om startlocatie te zijn?
Alle bezoekers van de voorstelling krijgen van het theater (Bellevue) een bericht over de startlocatie waar zij zijn ingedeeld. Op de startlocatie wordt het publiek ontvangen door vrijwilligers en een medewerker van Via Berlin. Zij heten het publiek welkom, zorgen voor de indeling in groepen, het uitdelen van de koptelefoons en dat iedereen op tijd begint aan de wandeling.
Voordat de wandeling begint kunnen de bezoekers op de startlocatie terecht voor koffie en thee en een laatste toiletbezoek. De wandeling eindigt in het theater waar de rest van de voorstelling wordt gespeeld.
De voorstellingen
donderdag 21 januari 2021, 20:30u
vrijdag 22 januari 2021, 20:30u
zaterdag 23 januari 2021, 20:30u
zondag 24 januari 2021, 15:00u (optie)
zondag 24 januari 2021, 20:30u

Het tijdschema voor de locatie
Avondvoorstellingen:
19:30 uur startlocatie open, ontvangst van publiek met koffie en thee
20:30 uur Via Berlin heet het publiek welkom en de groepen gaan op pad
Middagvoorstelling:
14:00 uur startlocatie open, ontvangst van het publiek
15:00 uur Via Berlin heet het publiek welkom en de groepen gaan op pad
De voorstelling eindigt met een nagesprek in het theater. Het publiek komt daarna niet terug op de startlocatie.

Startlocaties Amsterdam
Huis van de Buurt De Klinker, Borgerstraat 45
Huis van de Wijk De Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2
Gasthuis, Arie Biemondstraat 103
Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmerstraat 106N

Organisatie/contactpersoon
Jeanet Hacquebord (P22)