Startlocaties Nijmegen

Instant Loneliness is het slotdeel van een muzikaal drieluik (Instant Happiness, Instant Love en Instant Loneliness) door Cello Octet Amsterdam en muziektheatergezelschap Via Berlin.
Instant Loneliness bestaat uit drie delen. In het eerste deel doorlopen de toeschouwers een parcours dat hen via een route door de stad naar het theater brengt. De wandeling duurt circa 30 minuten. Tijdens de wandeling wordt het publiek begeleid door bewoners die de stad goed kennen.

Startlocaties
Voor de wandelingen wordt het publiek verdeeld in groepen en startlocaties. Op elke locatie starten een, twee of (maximaal) drie groepen van (maximaal) 25 bezoekers. Zij krijgen op de startlocatie een koptelefoon voor de muziek en uitleg over de voorstelling. Daarna nemen de gidsen ze mee op de route.
Vanuit elke startlocatie beginnen dus 25, 50 of (maximaal) 75 bezoekers en hun gidsen aan de wandeling. De wandelroutes zijn vooraf gemaakt en sluiten met de startlocatie aan bij het thema van de voorstelling (Instant Loneliness – eenzaamheid).

Wat betekent het om startlocatie te zijn?
Alle bezoekers van de voorstelling krijgen van het theater (Bellevue) een bericht over de startlocatie waar zij zijn ingedeeld. Op de startlocatie wordt het publiek ontvangen door vrijwilligers en een medewerker van Via Berlin. Zij heten het publiek welkom, zorgen voor de indeling in groepen, het uitdelen van de koptelefoons en dat iedereen op tijd begint aan de wandeling.
Voordat de wandeling begint kunnen de bezoekers op de startlocatie terecht voor koffie en thee en een laatste toiletbezoek. De wandeling eindigt in het theater waar de rest van de voorstelling wordt gespeeld.
De voorstellingen zijn op zondag 14, maandag 15, dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 maart 2021. Alle voorstellingen zijn ‘s avonds.

De aanvangstijden worden binnenkort vastgesteld. Als een avondvoorstelling om 20:30 begint is dit het tijdschema:
19:30 uur startlocatie open, ontvangst van publiek met koffie en thee
20:30 uur Via Berlin heet het publiek welkom en de groepen gaan op pad

Startlocaties Nijmegen
Basta, Ideƫle Kringloopwinkel & Culturele Woonkamer
Wijkcentrum en Stadstuin ‘t Oude Weeshuis
Wijkcentrum Burghardt
Books4Life

Organisatie
Jeanet Hacquebord (P22) organiseert de wandelingen. Zij maakt begin 2020 met alle startlocaties een afspraak om de planning te bespreken.