Spelen in Utrecht

Op 27 februari ging Jeanet Hacquebord op verkenning bij acht mogelijke startlocaties in Utrecht. Drie sprongen er uit.

Griftsteede is een educatieve huiskamer met een kinderboerderij in het Griftpark, in beheer bij Utrecht Natuurlijk. Op dit terrein stond tot 1960 de gemeentelijke gasfabriek. Vanwege de sterke bodemvervuiling kreeg het park de bijnaam Gifpark. Pas na de sanering, nu ruim twintig jaar geleden, is het gebied opnieuw ingericht als stadspark. Sindsdien wordt er tussen de moestuintjes in het park weer volop gespeeld en gesport en zijn de bezoekers van Instant Loneliness er van harte welkom.

Speeltuin de Kleine Dom ligt aan de Lange Nieuwstraat. Je moet goed opletten dat je hier niet voorbij fietst, want de ingang zit enigszins verstopt. De speeltuin heeft een bijzondere doelgroep, nl expats. Vanuit de hele stad weten zij de speeltuin te vinden. Op een mooie dag hoor je er vele talen door elkaar.

Het Bartholomeus Gasthuis heeft een rijke historie, die teruggaat tot 1367. In de prachtige zalen zijn ook bezoekers welkom. In de Concert met de Hoed reeks stelt het Bartholomeus Gasthuis op vaste zondagmiddagen de Smeezaal beschikbaar aan Utrechtse muzikanten en binnenstadbewoners.